We vergeten snel hoe waardevol iets is, tot we het (even) kwijt geraken.

Het is een groot cliché, maar o zo waar.

Zo brak enkele dagen geleden een stuk van mijn kies af. Meer bepaald aan de binnenkant van mijn gebit en met vlijmscherpe randen. Een afspraak bij de tandarts kon ten vroegste 3 dagen later geregeld worden.

Het duurde niet lang vooraleer mijn tong helemaal opengeschraapt was aan de scherpe randen. Spreken en eten was letterlijk een ware marteling.

Ik ben dan ook super gelukkig dat het euvel nu verholpen is. Het is een echte opluchting.

En dat hoor ik ook regelmatig van mensen in mijn onmiddellijke omgeving die met hun gezondheid sukkelen. Want dat moeten zij meestal weerloos ondergaan en zich overgeven aan de kunde van de dokter. Hun insteek is dan ook dat we absoluut en bewust dankbaar moeten zijn voor het feit dat we gezond zijn. "Carpe diem" krijgt dan meteen een veel concretere betekenis.

Algemeen is het zo dat we als mens niet snel stil staan bij wat goed gaat, maar heel lang kunnen doordrammen over dat wat niet helemaal perfect verloopt.

Daarom hebben we thuis zonet een "dankbaarheids-pot" in gebruik genomen, we gaan proberen als gezin regelmatig stil te staan bij de dingen waar we dankbaar voor kunnen zijn. Die dingen kunnen op een briefje geschreven worden en in de pot gestopt worden.

Dus nu is het een zaak om die pot vol dankbaarheid zo snel mogelijk gevuld te krijgen. Enkele 'dry runs' met de kinderen leren ons dat mits een beetje oefenen (want we zijn het absoluut niet gewoon) er best wel veel zaken zijn om dankbaar voor te zijn.

Voor eventuele copy-cats: de pot komt uit de Ikea (kijk hier voor de productinfo), en voor de sticker kon ik gelukkig op mijn vriendin Kristien rekenen (er gaat een briefje met haar naam op in de pot).

#foto #dankbaar #waardevol

Volg ons
  • Facebook Basic Black
Recente Posts